Tüp Bebek Ankara

Tüp bebek tedavisi için en iyi doktorlardan biri olan Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz, tüp bebek Ankara ilinde bulunan tecrübeli bir hekimdir. Ankara Söğütözü’nde bulunan klinikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Doçent Doktor Özlem Gün Eryılmaz ve uzman ekibi 20 yıllık tecrübesi, uluslararası kalite standartları tescilli laboratuvarı kişiye özel uygulanan tüp bebek tedavisi ile sizlere sağlıklı nesiller yetiştirme imkânı sunar.

Anne adayından alınan yumurta ve baba adayından alınan spermlerin laboratuvar ortamında birleştirilerek tekrar annenin rahmine yerleştirilmesine tüp bebek tedavisi denir. Tüp bebek tedavisi, bebek sahibi olmak isteyen ancak olamayan çiftlerin bebek sahibi olmalarını sağlar. İlk tüp bebek tedavi süreci başarısız geçen, Tüp bebek Ankara ilinde yaşayan çiftlerin başarılı sonuca ulaşmaları da mümkündür. Bu süreçte adımları dikkatle takip etmeli, doktorla bütün medikal geçmişlerini paylaşmaları gerekir.

tüp bebek tedavisi ankara

Tüp Bebek Nedir?

Tıp literatüründe In Vitro Fertilizasyon (IVF) olarak adlandırılan tüp bebek, doğal yöntemlerle çocuk sahibi olma ihtimalinin çok az veya hiç olmaması durumunda anne adayına uygulanan, hamilelik sürecinin başlatılmasına yardımcı olan bir tedavidir. Bir yıl boyunca düzenli cinsel ilişki yaşayan çiftlerin bebek sahibi olamamasına infertilite, halk arasında kısırlık denir. Bu kapsamda yapılan tüp bebek tedavisi, kadından alınan yumurtalar ve erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında birleştirilmesidir. Daha sonra meydana gelen embriyo anne rahmine yerleştirilerek annenin hamile olması sağlanır.

Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz Anlatıyor.  Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları Nelerdir?

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Tüp bebek tedavisi süreci bütün aşamaların yapılmasıyla toplam 10 ila 15 gün sürer. Tüp bebek tedavisi sürecinde ilk aşamada anne adayındaki yumurtaların gelişimini sağlamak amaçlanır. Yumurta büyütme ilaçları ve yumurta büyümesinin takibi yaklaşık 3-4 gün aralıklarla yapılır. Yumurtalıkların büyümesi bedenden bedene farklılık gösterebilir. Vajinal yoldan yapılan yumurta toplama işlemi, yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra gerçekleştirilir.

Yumurtalar toplanmadan önce yumurtalıkların nerede olduğu ultrason yardımı ile gözlemlenir. Yumurtaların içi, ince iğne yardımı ile ultrason sırasında boşaltılır. İğneden yaklaşık 36 saat sonra yumurtalar toplanır ve bu işlem sırasında anne adayı uyutulur. Yumurtalar laboratuvar ortamına alınır ve döllenme işlemi laboratuvar ortamında gerçekleştirilir. Döllenme işlemi gerçekleştikten sonra 3 ila 5 gün içinde büyüyen embriyo anne rahmine yerleştirilerek embriyo transferi gerçekleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi olmak isteyen danışanların işlem öncesinde bu tedaviye biyolojik olarak hazır olup olmadığı tahliller yardımı ile incelenmelidir. İnceleme sonrasında danışana özel bir programa göre tedavinin ne zaman başlaması gerektiği hesaplanmalıdır. Öncelikle kadında ya da erkekte problem varsa ve geçmişte uygulanan diğer yöntemler başarısız olduysa en son tüp bebek yöntemi uygulanır. Ayrıca kadının yaşının 38 yaşında ya da ötesinde olması durumunda genetik hastalık durumu araştırılarak tarama yapılır.

Tüp bebek Ankara ilinde özel kliniklerde yapılan, tüp bebek nasıl yapılır sorusunun cevabını merak eden ve bebek sahibi olmak isteyen çiftlere uygulanan bir uygulamadır. Tüp bebek tedavisi bebek sahibi olmak isteyenler için başarı oranı oldukça yüksek olan tedavi yöntemidir.

Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları

Tüp bebek aşamaları altı adımdan oluşur. Bu adımlar sırasıyla şu şekildedir.

1.    İlk Muayene ve Çiftin İncelenmesi

Tüp bebek işleminde ilk aşama çiftin değerlendirilmesidir. İlk kez tüp bebek tedavisi yapılmıyorsa daha önce görmüş oldukları tedaviler incelenmelidir. Anne adayının yaşamış olduğu herhangi bir düşük, doğum geçmişi ya da gebeliği varsa bunlar değerlendirilir. Değerlendirmeden sonra çiftin kan tahlilleri, sperm tahlili ve yumurtalık rezervi, anne adayının rahim şekli ve rahim iç tabakası incelenir. Gerekirse genetik analizler ve gebelik öncesi rutin testler yapılır ve ardından tedaviye başlanır.

2.    Yumurtalıkların Uyarılması (Ovulasyon İndüksiyonu)

Dışarıdan enjeksiyon yöntemi ile birden fazla yumurtanın geliştirilmesi için günlük ilaç uygulamaları yapılır. Bu aşama kişiden kişiye değişir. Özellikle bu değişim anne adayının yaşı ve yumurta rezervinin zenginliği faktörleri arasında farklılık gösterir. Kişide bulunan yumurta rezervi ve yaşı göz önünde bulundurularak bireysel bir yöntem izlenir. Son olarak yapılan iğne uygulaması ile kişinin yumurtalarının zamansız olarak çatlayarak ya da büyüyerek karnına yayılmasının önüne geçilir. Yumurta gelişimi kişiden kişiye değişir ancak ortalama 7 ila 10 gün arasında sürer.

3.    Yumurtaların Toplanması

Anne adayına anestezi uygulanarak yumurtalar toplanır. Yumurtalar, yüksek hijyen şartlarında laboratuvar ortamında döllenme işlemini bekleyerek saklanır. Baba adayından aynı süreçte sperm örnekleri alınır. Bu aşamada baba adayının sperm verebilmesi için 2 ila 4 günlük cinsel perhizli olması gerekir.

4.    Mikroenjeksiyon Yöntemi (ICSI) veya Klasik Tüp Bebek (IVF) Tedavisi ile Döllenmenin Sağlanması

Mikroenjeksiyon yöntemi, ilk dönemlerde kullanılan klasik tüp bebek yani IVF gebelik yönteminden biraz farklıdır. Döllenme işleminin gerçekleşmesi için erkekten alınan sperm doğrudan yumurtanın içine pipet yöntemi ile yerleştirilir.  Burada amaç sperm ile yumurtanın başarılı bir şekilde döllenmesini sağlamaktır.

5.    Anne Adayına Embriyo Transferi

Laboratuvar ortamında saklanan ve döllenen yumurtaların embriyo olması beklenir ve ağrısız bir şekilde rahim içine yerleştirilir. Bu aşamadan sonra gebelik gerçekleşene kadar çiftlerin cinsel ilişkiye girmeleri tavsiye edilmez. Ek olarak tüp bebek transfer sonrası anne adayının dinlenmesi ve gününü güzel geçirmesi tavsiye edilir. Minimal kanamaların olması normaldir. Bu durumda panik yapılmasına gerek yoktur. Ayrıca memelerde şişkinlik, hassasiyet ve ağrı olması da normal bir durumdur. Bunun yanı sıra kabızlık olması da gözlemlenen durumlar arasında yer alır. Anne adayının işlem sonrasında kullanması gereken ilaçlar bu aşamada önem arz eder. Doktora danışmadan herhangi bir ilaç kullanımı tavsiye edilmez.

6.    Gebelik Testi

Embriyo transferi anne adayının rahmine yerleştirildikten 15 gün sonra yapılır. Gebelik olup olmadığı kan testi ile anlaşılır. Kanda bulunan beta HCG değerinin yüksek olması gebeliğin başladığına işarettir. Ancak kesin tanı 4 hafta sonra kese oluşumundan sonra konur. Bu aşamadan sonra anne adayının hamilelik süreci başladıysa (kese oluşumu gerçekleştiyse) 7 ila 10 gün içinde ultrason kontrolüne gitmesi gerekir. Hamilelik döneminin özellikle ilk 3 ayı önemlidir. Hekimin verdiği öneriler dinlenmeli ve verdiği ilaçlar eksiksiz kullanılmalıdır. Bu işlemler tedavide ve hamileliğin devamında büyük önem taşır.

Tüp bebek transfer sonrası 15 gün beta HCG düzeyi hala negatifse bu gebeliğin gerçekleşmediğine işarettir. Bazen kimyasal gebelik denilen durumlarla da karşılaşılır. Bu durumda gebelik varmış gibi pozitif ve yüksek seviyede kanda beta HCG vardır. Fakat daha sonra yapılan kan tahlillerinde beta HCG düşüşe geçer ve bu durumun gebelik olmadığı anlaşılır.

tüp bebek merkezi ankara

Tüp Bebek Tedavisi Öncesinde Yapılması Gereken Unsurlar

Tüp bebek tedavisi işlemlerine başlanmadan önce çiftlerin ayrı ayrı yapması gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle çiftlerin tedaviye başlamadan 3 ay önce sigara ve alkol tüketimini bırakmaları gerekir. Ayrıca anne adayının dikkat etmesi ve yapması gereken hususlar şunlardır:

●        Karın bölgesi üzerinde yapılan egzersizlerden ve zayıflamak için girilen diyetlerden uzak durmalı.

●        Sıcaklığı yüksek olan sauna ve hamam gibi ortamlarda son üç gün içinde bulunmamalı.

●        Sağlıklı bir beslenme rutini oluşturmalı ve beslenme düzenine dikkat etmeli; asitli içecekleri mümkün olduğunca tüketmemeli.

●        Tedaviyi uygulayacak doktora; geçmişte geçirdiği rahatsızlıkları (varsa özellikle kadın hastalıkları) anlatmalı ve kullandığı ilaçlar hakkında bilgi vermeli.

●        Doktorun belirtmediği veya gerek görmediği hiçbir ilacı kullanmamalı.

Baba adayının yapması gerekenler ise şu şekildedir:

●        Sperm kalitesini etkileyen sıcaklığı oldukça yüksek olan kaplıca, sauna ve hamam gibi ortamlardan üç ay boyunca uzak durmalı.

●        Dar kıyafetler ve iç çamaşırı kullanmamalı.

●        Tedavinin başlangıcından 3 gün önce cinsel ilişki yaşamayı bırakmalı.

●        Tedaviyi uygulayacak doktor, son iki ay içinde baba adayının geçirmiş olduğu ateşli rahatsızlıklar ve diğer rahatsızlıklar hakkında bilgilendirilmelidir.

Tüp Bebek Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi sürecinde yumurtlama ve döllenme günü hesaplanırken, embriyo tedavisinden 15 gün sonra gebelik gerçekleşmiş ise anne adayı 15 günlük gebe olarak tanımlanır. Bu durumda embriyo transferi süresi, gebelik gerçekleşirse gebelik süresine eklenir.

Tüp bebek gebelik hesaplama işlemini yaparken son adet dönemi tarihi de dikkate alınabilir. Tüp bebek evresinde anne adayından alınan yumurta hücreleri, adet başlangıcından sonraki 14. gün olarak hesaplanır. Kısaca, embriyonun oluşma zamanı bugün olarak kabul edilir. Klasik tüp bebek evresinde iki kere 15 günlük evre olduğu için burada hamilelik süreci 4 hafta olarak kabul edilir. Bu aşamada da embriyonun blastosist adımında dondurulma işlemine göre doğum tarihinden birkaç gün eksiltilerek de gebelik haftası hesaplanabilir.

Tüp Bebek Ankara Başarılı Olma Şansı Nelere Bağlıdır?

Tüp bebek Ankara başarılı olma durumu; anne adayının yaşı ve yumurta sayısı, baba adayının sperm kalitesi ile doğrudan ilişkilidir.

Yaş Durumu

Tüp bebek Ankara ilinde tedavisi gerçekleşen hastalarda başarılı olma yüzdesi, ilk kez yapılan uygulamalarda 30 yaşından genç olan kadınlar için %60, 35-40 yaş aralığındaki kadınlarda %40, 40 ila 45 yaş arasındaki kadınlarda ise %15’tir. Tüp bebek tedavisi başarı oranı, ilk kez uygulanan bu yaş aralığındaki kadınlarda toplamda %90’dır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda birkaç kere tedavi alan çiftlerin bebek sahibi olma oranı %100’e yakındır. Tedavinin başarı oranında yaş dışında başka faktörler de etkilidir.

Anne Adayının Hastalık Geçmişi

Anne adayının karın bölgesinde ve karın içinde bir operasyon geçmişinin bulunmaması, hidrosalpinks denilen tüplerde bir sorun olmaması, AMH ve FSH seviyelerinin yeterli olması ve yumurta rezervinin uygun düzeyde olması başarıyı artıran etmenler arasındadır. Diğer yandan danışanın kanser tedavisi geçirmemiş olması, kronik ya da genetik bir rahatsızlığının bulunmaması da hamile kalmasında önemli olan faktörler arasında yer alır.

Sperm Niteliği

Baba adayından alınan spermlerin şeklinin, sayısının ve hareketliliğinin uygun düzeyde olması gerekir. Kalite ve miktar düzeyi tüp bebek tedavisinin başarılı olması adına önemli noktalardır. Geçmişte kanser tedavisi görmemiş, sürekli bir ilaca maruz kalmamış, kronik, varikosel veya genetik bir rahatsızlığı olmayan baba adaylarından alınan sperm örnekleri tüp bebek tedavisinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlar.

Yaşam Kalitesi

Beslenmesine dikkat eden, vücut kitle endeksi seyrinde olan, alkol ve sigara kullanımı olmayan çiftlerin tüp bebek tedavisinde başarılı olma oranı yüksektir. Ayrıca bu süreçte, süreçten önce ve sonrasında da çiftlerin stresten uzak durmaları da dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

Tüp Bebek Merkezi Ekibinin Tecrübesi

Tüp bebek Ankara ilinde tedavi gören çiftlerin başarılı olmasını sağlayan yukarıdaki etmenlerin yanı sıra, çifti iyi analiz eden tecrübeli ve alanında uzman kişilerle çalışmak, tedavinin başarılı olma oranını artıran önemli bir faktördür. Çiftlerin bebek sahibi olması için özel Ankara tüp bebek merkezi ekibi ve doktoru titizlikle süreci yönetmelidir.

Ankara'nın En İyi Tüp Bebek Merkezi

Tüp bebek Ankara ilinde başarılı pek çok özel klinik ve devlet hastanesini vardır. Ankara tüp bebek merkezi alanında hem özel hem de devlet hastanelerinde oldukça gelişmiş bir kenttir. Tüp bebek tedavisinin en önemli aşaması alanında başarılı, tecrübeli, başarı olasılığını iyi hesaplayan ve hangi hastaya hangi tedaviyi uygulayacağını bilen bir uzmanla yola çıkmaktır. Tüp bebek Ankara ilinde sertifikalı uzmanların ve özel eğitimi olanların bulunduğu bir daldır. Tüp bebek tedavisi uzun bir süreçtir. Bu durumda anne ve baba adaylarının sabırlı ve sakin olması yapılacak bütün aşamaları kolaylaştırır.

Tüp Bebekte Başarı Oranı En Yüksek Tüp Bebek Merkezi

Tüp bebek Ankara ilinde başarı oranı yüksek olan özel kliniklerin çoğunlukta olduğu bir şehirdir. Tedavi merkezi seçerken, sürecin iyi bir şekilde takip ediliyor olması ve alanında uzman doktorla çalışmak oldukça önemlidir. Ayrıca tedavi merkezinin yüksek başarıya sahip olmasının yanı sıra ailenin de gerekenleri harfiyen yerine getirmesi başarılı olunması için önem taşıyan bir noktadır.

Ankara Tüp Bebek Doktoru: Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz

Tüp bebek Ankara ilinde yaşayan ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler en iyi tüp bebek doktoru, uzman hekimlerden ve tüp bebek Ankara doktorları arasında oldukça başarılı olan Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz sayesinde bebek özlemlerini gidererek, başarılı bir süreçten geçer. Ankara ilinde bulunan kadın doğum doktoru olan Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz, iş hayatı boyunca tüp bebek Ankara şehrinde pek çok çiftin bebek sahibi olmasını sağlayan bu alanda uzmanlığı olan oldukça başarılı bir hekimdir. 2005 ve 2011 yılları arasında Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinde çalışarak 2015 yılında da Londra’da bulunan University Collage London Hospital (UCL)'da, halk arasında kısırlık olarak bilinen infertilite için tüp bebek ve endometriozis kliniğinde eğitim alarak alanında uzmanlaşmış bir hekimdir.

Bunların yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda pek çok kongreye katılarak bu alandaki doktorlara vermiş olduğu sunumlar vardır. Bunların yanı sıra tüp bebek ve kapalı rahim ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren bir cerrahtır. Siz de bebek hasretinize son vermek ve şansını tüp bebek ile denemek isteyen çiftlerdenseniz Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ankara Tüp Bebek Fiyatları 2023

Tüp bebek fiyatları 2022 yılında adayların durumlarına ve yapılacak olan testlere göre değişiklik gösterebilir. Tüp bebek fiyatları, Tüp bebek Ankara ilinde tedavi uygulayan klinik ve hastanelere göre de değişir. LH, FSH, E2 (adet döneminin ilk beş gününde), PRL, TSH ihtiyaç olursa DHEAS, Total-Testosteron hormon testleri anne adayına yapılan ve fiyatı etkileyen testlerdir. Kadınlarda yumurtalık rezervini değerlendirmek maksadıyla yapılan AMH hormonu da gerekli görüldüğü takdirde yapılır.

Tüp bebek tedavisi fiyatları için detaylı bilgi ve ücretsiz randevu için https://ozlemgun.com/iletisim adresini hemen ziyaret edebilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi işleminde aşılama nedir?

İntrauterin inseminasyon yani aşılama tedavisi, sık kullanılan yöntemdir. Erkekte boşalma problemi varsa, yada sperm sayısı ve hareket yetersizliği varsa, tercih edilecek tedavidir. Kısırlık sebebi olarak açıklanamayan bir durum olduğunda da kullanılır. Kadına yumurta geliştirici ilaç tedavisi verilir, yumurtalar 16-18 mm çapa ulaşınca, çatlatma iğnesi yapılır. Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra, aşılama için hazırlanmış spermler, ince plastik bir kanül ile rahim ağzından geçilerek, rahim içine verilir. Acısız bir işlemdir.

Yumurta geliştirici ilaç tedavisine aşılama eklendiğinde, başarı şansını artırdığı ifade edilmektedir. Aşılama için sperm hazırlanırken, bakteri ve diğer muhtemel toksinlerden de temizlendiği ifade edilmiştir. Aşılama ile dölleme kabiliyeti yüksek, seçilmiş spermler, rahim içine daha fazla ulaşır, cinsel ilişkiye oranla, sağlıklı spermlerin yumurtaya ulaşma ihtimali daha fazladır. Aşılamanın başarısı tüp bebekten daha düşüktür, ama daha kolay ve daha ucuz bir yöntemdir.

İnvitro maturasyon nedir? Tüp bebek tedavisinde ne zaman kullanılır?

Olgunlaşmamış yumurta hücresinin laboratuar ortamında olgunlaştırılmasıdır. Daha önce hiperstimulasyon geçirmiş hastalarda kullanılır. Daha az ilaç kullanımı avantajıdır, gelişmekte olan bir uygulamadır. Bu işlemle yapılan tüp bebek tedavisinde gebelik oranı diğer tedavilere oranla düşüktür.

Doğal siklus tüp bebek tedavisi

Doğal siklus tedavisinde, yumurta geliştirici ilaç kullanılmaz, doğal döngüde büyüyen yumurta takip edilir. Çatlatma iğnesi ile yumurtanın olgunlaşması sağlanır ve yumurta toplama işlemi ile alınan yumurta laboratuvarda sperm ile döllenir. Bu hastalarda, gebelik oranı düşük bulunmuştur. Doğal siklus tüp bebek uygulamaları giderek azalmıştır. Bunun yerine tek embriyo transferi veya düşük doz ilaç ile az sayıda yumurta geliştirme işlemleri kullanılmaktadır.

Tüp bebek tedavisi over hiperstimulasyon sendromu nedir?

Yumurtlama tedavisi sonucu gelişen yumurta sayısı çok olursa, yumurtalık kistlerine dönüşür, yumurtalıklar hacim olarak çok büyür, kan tahlillerinde bozukluk, idrar azalması, karın ağrısı ve karında su toplama yapabilir. Hayati tehlike yaratabilir. Acil tedavi edilmesi ve önlem alınması gerekir. Over hiperstimulasyon sendromu genellikle hafif seyreder, hastaneye yatmayı gerektirmez. Şiddetli durum tüp bebek hastalarının % 0.1’inde görülür. Akciğer ve kalp yetmezliği riski taşır, tromboembolizm denilen pıhtı atma durumu olabilir.

Tüp bebek tedavisinde Preimplantasyon Genetik Tarama (PGD) nedir?

PGD, transfer edilecek embriyonun genetik olarak incelenmesidir. Sık düşük yapan, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda düşünülür. Yumurta toplandıktan sonra 72 saat içinde oluşan embriyodan, mikroskop altında bir örnek alınır, genetik olarak incelenir, sağlıklı olduğu düşünülen embriyo transfer edilir. Bu işlem, tüp bebek tedavisinde her hastaya kullanılmaz.

Tüp bebek Embriyo dondurma nedir?

Tedavide çok sayıda embriyo elde edilmişse, bunlar içinde kaliteli olanları dondurmak gerekir. Böylece, gebelik olmadığı durumda, bir sonraki tüp bebek tedavisi, donmuş embriyo ile yapılır. Dondurulup çözünen embriyolarda, %20 oranında hasar olabilir. Donmuş embriyo transferi olan sikluslarda, gebelik oranlarının daha yüksek olduğu ve oluşan gebeliklerin, daha sağlıklı gittiği ifade edilmiştir. Donmuş embriyo transferi sırasında, rahim iç duvar ve kadının hormon dengesinin, daha iyi olduğu, doğala daha yakın olduğu araştırma sonuçlarıyla gösterilmiştir. Bu sebeple gebelik oranı daha yüksek olabilir. Donmuş embriyo kullanılacağı zaman, yumurta toplama işlemi yapılmaz, sadece rahim iç duvar, transfer edilecek embriyo için hazır hale getirilir. Bu işlem için hormon ilaçları kullanılır.

Tüp Bebek Yorumları

Tüp bebek Ankara ilinde tedavi olan çiftlerimizin tedavi süresince çok merak edilen soruları, deneyimleri ve yorumlarını inceleyebilir. Tüp bebek tedavisi hakkında merak ettiğiniz konular uzman doktorumuza sorabilirsiniz.