Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Miyom Tedavisi Ankara
Miyom Tedavisi Ankara Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz
Miyom tedavisi Ankara seçenekleri arasında hasta memnuniyeti, deneyim ve kadrosu ile öne çıkan Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz ile hemen iletişime geçebilirsiniz. Miyom rahim içerisinde bulunan kaslardaki çoğalma ve büyümeden kaynaklanan iyi huylu tümör olarak bilinir. Genelde belirti vermeyen ve zararsız olan miyomlar, kontrol altına alınmayıp boyutları büyüdükçe bazı tehlikelere sebep olabilir. Bunun için kadınların düzenli olarak jinekolojik muayene yaptırması oldukça önemlidir.
- Miyom Nedir?
- Miyom Tedavisi Nedir?
- Ameliyatsız Miyom Tedavisi
- Miyom Tedavisinde Ameliyat
- Miyom Tedavisi İçin Hangi İlaçlar Kullanılır?
- Miyom Tedavisi Bitkisel İlaç Kullanımı
- Doğum Kontrol Hapı Kullanımı
- Rahimde Miyom Nasıl Teşhis Edilir?
- Bekarlarda Miyom Belirtisi
- Miyom Takibi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir?
- Ankara Miyom Tedavisi Fiyatları 2023
- Miyom Tedavisi Sonrası Sık Sorulan Sorular
- Miyom Tedavisi Gebeliğe Engel Olur mu?
- Miyoma Hangi Yiyecekler İyi Gelir?
- Miyom Ameliyatı Sonrası İyileşme Ne Kadar Sürer?
- Miyom Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
- Miyom Ameliyatı Kilo Aldırır mı?
- Miyom Tedavisi Doktorları Arasında Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz
- Miyom Ameliyatı Olanların Yorumları
Miyomların boyutları büyüdüğünde kişilerde rahatsızlığa sebep olan belirtiler gösterir. Özellikle adet düzensizliği ve şiddetli kasık ağrıları bu belirtiler arasındadır. Miyom tedavisi için ilaçlar kesin bir çözüm sunmaz, yalnızca boyutlarının küçülmesine yardımcı olur. En etkili ve riski az olan yöntem kapalı miyom ameliyatıdır. Fakat bu ameliyatın yapılması için miyomun boyutu önemlidir. Eğer miyom aşırı derece büyüdü ise son çare olarak açık miyom ameliyatına başvurulur.
Miyom Nedir?
Miyom, rahim içerisinde, rahim duvarında yada rahmin dış kısmına doğru büyüyen iyi huylu tümörlerdir. Kadınların kasık bölgesinde ortaya çıkan bu tümör, genellikle üreme çağında görülen bir rahatsızlıktır.
Miyomlar küçük ve anormal düz kas çoğalması şeklinde meydana gelir. Rahim kas yapısından kaynaklanan iyi huylu tümörler olarak bilinen bu tümör türü, jinekolojik muayenelerde kadınlarda en sık görülen bulgulardandır. Rahimde miyom boyutları küçük olduğunda, hasta belirti veya herhangi bir rahatsızlık hissetmeyebilir.
Miyomların boyutları büyük olduğunda adet düzensizliği ve kasık bölgesinde ağrı şeklinde belirtiler gösterir. Ayrıca rahim boşluğuna baskı yapan miyomlar kısırlık, erken doğum ve düşük gibi olumsuz durumlara yol açabilir. Bu nedenler rahimde miyom belirtileri dikkate alınmalı ve mutlaka bir doktora gösterilmelidir.
Miyom tedavisi Ankara bölgesi için bizim ile iletişime geçerek hemen ücretsiz randevu alabilirsiniz.
Miyom Tedavisi Nedir?
Miyom tedavisi özellikle son dönemlerde teknolojik gelişmelerle beraber etkili şekilde yapılabilmektedir. Bu tedavilerde gelişmiş cerrahi uygulamalar, ilaçlar, kanamayı azaltan son teknoloji aletler ile rahim korunarak hastalık iyileştirilebilmektedir.
Kadınlarda en çok üreme çağında görülebilen bu tümörün teşhisi için ultrason ve MR görüntüleme yöntemleri kullanılır. Böylece hastanın miyom büyüklüğü, yerleştiği bölge ve çeşidi belirlenir. Ardından uzman doktor yapılacak tedavi yöntemine karar verir.
Miyom 35-45 yaş aralığında sık görülür. Kadınların yüzde 20 sinde görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık ciddiye alınarak mutlak uzman bir hekime başvurulmalıdır.
Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz Anlatıyor. Miyom Tedavisi Nedir?
Ameliyatsız Miyom Tedavisi
Ameliyatsız miyom tedavisi öncelikle miyomun gözlenmesi işlemidir. Düzenli olarak miyomun boyutu ve gelişimi kontrol altında tutulur ve bu sonuçlara göre bir tedavi planlanır. Küçük miyomlarda gözlem yeterli bir yöntemdir. Bunun yanında ilaç kullanarak miyomların küçültülmesi sağlanabilir. Ayrıca miyom oluşumuna neden olan hormonal değişikliklerin önüne geçmek için de baskılayıcı ilaçlar kullanılır.
Miyom küçültme tedavisi için ilaç kullanılır. Bu tedavi genellikle ameliyat öncesi miyom çok büyükse küçültmek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Böylece ameliyat sırasında görülebilecek komplikasyonlar önlenmeye çalışılır. İlaçla yapılan tedavilerde ilacın bırakılması sonucu miyomun tekrar büyüdüğü görülebilmektedir. Ayrıca ilaç kullanan kişilerde gebe kalmakta zorluk yaşandığı belirtilmiştir. Miyom tedavisi Ankara ilinde doktor seçiminde kalite ve tecrübe için Uzman Doç.Dr.Özlem Günden ücretsiz randevu almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.
Miyom Tedavisinde Ameliyat
Miyom ameliyatı açık ve kapalı olarak iki türde yapılmaktadır. Ameliyatın türüne yapılan incelemeler sonrasında karar verilir. Kapalı miyom ameliyatı öncesi genel anestezi uygulanır. Operasyon sırasında göbek deliğinden kamera sistemi ile karın içi görüntülenerek miyomun yerleşimi tespit edilir. Kasık bölgesinden açılan delikler sayesinde miyom ameliyatı için gerekli aletler yerleştirilir. Yerleştirilen laparoskopi cihazı ile miyom açılan deliklerden çıkarılır. Bu yöntemin kullanıldığı hastalarda hastanede yatış süresi kısalır. Bazı hastalar aynı gün içerisinde taburcu olabilir.
Açık miyom ameliyatında ise epidural anestezi yani bölgesel anestezi yöntemi kullanılır. Hasta bel kısmından uyuşturulur. Ayrıca hastanın ağrı hissetmemesi için belden kateter yöntemi ile çok güçlü ağrı kesiciler uygulanır. Ancak hastanın isteği ve klinik değerler genel anestezi yöntemini gerekli kıldığı durumlar da olabilir. Açık ameliyat yönteminde hastanın alt karın bölgesine miyomun alınabilmesi için küçük bir kesi açılır. Bu sebeple hastanın 1-2 gün hastanede yatması gerekebilir. Hasta yemek içme ve hareket gibi temel ihtiyaçlarını ameliyattan 6 yada 8 saat sonra yapabilir. Miyom ameliyatı için Ankara’da tercih edebileceğiniz doktorlardan biri olan Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz ile hemen iletişime geçebilirsiniz.
Miyom Tedavisi İçin Hangi İlaçlar Kullanılır?
Miyom tedavisi için hormon ilaçları en çok kullanılan ilaçlar arasındadır. Bu ilaçlar kullanılarak östrojen ve progesteron hormon üretimi engellenmeye çalışılır. Tedavi kişinin menopoza girmesine neden olabilir, ancak adet kanamaları kesilir ve miyomlar küçülür. İlaç olarak Non-Steroid anti-inflamatuar ilaçlar ve doğum kontrol hapları da miyom tedavisi için kullanılmaktadır. Bir başka ilaçlı tedavi yöntemi ise rahim içi araç (spiral) ile yapılır. Bu araç sayesinde miyoma bağlı olarak oluşan aşırı kanamanın önüne geçilebilir. Bu yöntem miyomların küçülmesine katkı sağlamaz sadece ortaya çıkan belirtileri hafifletmek için kullanılır.
Miyom Tedavisi Bitkisel İlaç Kullanımı
Miyom tedavisi bitkisel ilaçlar ile tedavi edilmeye çalışılır. Bazı bitkiler kadınlık hormonu içerdiğinden dolayı fitoterapi yoluyla miyom tedavisi yapılabilir. Miyom tedavisinde en önemli nokta miyomun tekrar büyümesini engellemektir. Bitki tedavileri dikkatli bir şekilde yapılmalıdır, çünkü tedavi sonrası miyomda büyüme meydana gelebilir. Ameliyat durumuna gelmiş miyomlarda yapılacak olan bitkisel tedavi vakit kaybedilmesine yol açabilir. Bu da kapalı miyom ameliyatı ihtimalini ortadan kaldırabilir ve hastanın daha zor bir cerrahi operasyona mecbur kalmasına neden olabilir. Bütün ihtimaller göz önüne alınarak yapılacak tedavinin doktor kontrolünde yapılması hususunda dikkatli olunmalıdır.
Doğum Kontrol Hapı Kullanımı
Doğum kontrol hapı miyom tedavisi için kullanılan bir yöntemdir. Ancak yapılan araştırmalar bu ilaçların miyomlar üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Doğum kontrol ilaçları kist ve miyom belirtileri bir arada olduğunda, kist tedavisi için kullanılabilir. Ancak tek başına miyom tedavisinde bir etkisi yoktur.
Rahimde Miyom Nasıl Teşhis Edilir?
Rahimde miyom teşhisi rutin jinekolojik muayeneler sırasında yapılabilir. Ancak kesin tanı konulabilmesi için fiziki muayene ile birlikte ultrasonlar aracılığıyla kitle tespit edilebilir. Eğer miyom büyükse ve rahim dokusu tam olarak görülemiyorsa MR çekilerek detaylı inceleme yapılır. Bu görüntüleme yöntemlerinin öncesinde miyomların bazı belirtileri vardır. Bu belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz:
● Adet düzensizliği
● Adet kanamasının yoğun olması
● Adet kanamasının zamanında kesilmemesi
● Adet süreci sonrası meydana gelen ara kanamalar
● Adet sürecinin başlangıcında meydana gelen uzun süreli lekelenme
● Kasıklarda meydana gelen ağrı
● Adet sırasında ve ilişki sırasında meydana gelen yoğun ağrı
● Miyomların mesaneye baskı yapması sonucu idrar kaçırma
● Miyomların bağırsaklara baskı yapması sonucu ortaya çıkan gaz sıkışması
Bekarlarda Miyom Belirtisi
Bekarlarda miyom belirtisi farklı şekillerde ortaya çıkmaz. Bütün kadınlarda miyom belirtileri ile aynıdır.
Miyom Takibi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir?
Miyom takibi için kişinin düzenli olarak doktora gitmesi gerekmektedir. Herhangi bir bulgu göstermeyen küçük miyomlar büyüme olasılığına karşı belli aralıklarla incelenir. 3 aylık periyotlarla miyomun boyutları kontrol edilir. Şikayet oluşturan ve büyüyen miyomlar için kapalı miyom ameliyatının yapılıp yapılmaması değerlendirilir. Eğer miyomda herhangi bir büyüme meydana gelmiyor ise takibe devam edilir. Bu takip periyotları ise 6 ay yada 1 yıllık sürelerdir. Miyom takibinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ise gebelik durumudur. Rahim iç duvarında yer alan küçük bir miyom bebeğin rahme tutunmasına engel olabilir. Bu sebeple kişi gebe kalmakta zorlanabilir. Uzman doktor hastanın şikayetlerini ve miyomun yol açabileceği sorunları göz önüne alarak bir tedavi uygulayabilir.
Ankara Miyom Tedavisi Fiyatları 2023
Miyom tedavisi fiyatları Ankara özelinde ve genel olarak operasyonun yapılacağı hastaneye yada kliniğe göre farklılık göstermektedir. Ayrıca miyom ameliyatının açık yada kapalı olup olmaması da fiyatı etkileyen faktörlerdendir. Kapalı miyom ameliyatlarının ücretleri daha yüksektir.
Miyom Tedavisi Sonrası Sık Sorulan Sorular
Miyom tedavisi konusunda yaşanan kaygıları gidermenin en iyi yolu, bir uzman hekime danışmaktır. Böylece hastalığın bütün yönleri ve sizin için uygulanabilecek tedaviler konusunda daha fazla bilginiz olacaktır.
Miyom Tedavisi Gebeliğe Engel Olur mu?
Miyom tedavisi ve miyomlar gebeliğe genel olarak engel olmaz. Ancak miyomlar rahim yapısını bozup, bebeğin yerleşmesini engelliyor ise düşüğe neden olabilir. Ayrıca tüp ve yumurtalık arasında girerek döllenmeyi engelleyip kişilerin kısır kalmasına yol açabilir. Kadınların kısırlık sorunu varsa miyom ameliyatı sonrası 10 kadından 4 ünün hamile kaldığı görülmektedir. Bunun için miyom teşhisi konulan kişilerin tedavi olması önemlidir. Tedavi sonucu kişilerin gebe kalma ihtimalleri artmaktadır.
Miyoma Hangi Yiyecekler İyi Gelir?
Miyoma iyi gelen yiyecekler yüksek miktarda lif ve antioksidan içeren besinlerdir. Özellikle miyom ameliyatından sonraki süreçte kadınların daha dikkatli olması önerilir. Bu dönemde domates, lahana ve brokoli tüketimi miyom tedavisinde koruyucu tedbir olacaktır. Ayrıca miyomu eriten meyveler olarak bilinen elma ve taze meyvelerin tüketimi bu hastalığın görülme riskini azaltmaktadır.
Miyom Ameliyatı Sonrası İyileşme Ne Kadar Sürer?
Miyom ameliyatı sonrası iyileşme süresi ameliyatın türüne bağlı olarak değişmektedir. Kapalı miyom ameliyatında iyileşme süresi 2 ila 4 hafta arasında değişmektedir. Bu süre açık miyom ameliyatında 4 ila 6 hafta arasıdır.
Miyom Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
Miyom ameliyatı sonrası beslenme iyileşme sürecini doğrudan etkilediği için önemlidir. Ameliyat sonrası bol bol su içilmelidir. Bu dönemde sebze, meyve ve proteinli besinler tüketilmelidir. Özellikle ameliyattan sonraki ilk hafta gaz yapan yiyeceklerin tüketilmesinden kaçınmak gerekir. Ayrıca bu dönemde aşırı yağlı ve tuzlu gıdalar tüketilmemelidir.
Miyom Ameliyatı Kilo Aldırır mı?
Miyom ameliyatı kilo aldırmaz. Fakat ameliyat sonrası karında şişlik olabilir. Bunun nedeni ise bağırsaklar içerisinde gazın birikmesidir. Bu durum bağırsakların çalışmaya başlaması ile ortadan kalkar. Bu süreçte kişinin şişliğe sebep olacak gaz yapıcı besinlerden uzak durması tavsiye edilir.
Miyom Tedavisi Doktorları Arasında Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz
Miyom tedavisi Ankara ilindeki doktorlar arasında Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz eğitimi ve tecrübesiyle ön plana çıkar. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu olan Eryılmaz, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak çalıştı. Sonraki yıllarda da jinekoloji alanında çalışmalarına devam eden Eryılmaz, İngiltere’de bu eğitimleri arasına uluslararası bir tecrübeyi de ekledi. Daha sonra jinekoloji alanında Doçentlik alan doktorumuzun miyom ameliyatları en sık yaptığı operasyonlar arasındadır. Miyom hastalığının teşhis ve tedavisinde gerekli tecrübeye sahiptir. Alanında uzman doktorumuzdan ücretsiz randevu almak için bizi arayın.
Ankara jinekolog hizmetinde kalite ve tecrübe diğer jinekoloji muayeneleri için https://ozlemgun.com/jinekoloji adresini ziyaret edebilirsiniz.
Miyom Ameliyatı Olanların Yorumları
Miyom ameliyatı olan hastaların miyom tedavisi hakkında deneyimlerini ve yorumlarını hemen inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha detaylı blgi için uzman doktor olan doktorumuzdan bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.
Miyom boyutu 7.5 cm, kapali miyom ameliyatı olacam. Herhangi bir riski varmi Miyon rahim disinda bulunmaktadır.
Geçmiş olsun. Kapalı miyom ameliyatı olabilirsiniz Bu boyutta ve bulunduğu yer için rahmi besleyen atardamarlara ayrıca dikkat edilmesi gerekir
İyi günler hocam 6 mm ve 6.5 mm rahimin tepesinde bulunan subseroz miyom bulunmaktadır. Açık miyom ameliyatı olmak zorundayım laparoskopi yapılamaz mı
Belirtiğiniz boyutlardaki subseröz miyomlar kolaylıkla laparoskopi ile tedavi edilebilir.
Rahimde miyomları aldırmak istiyorum Laparoskopi ile alınabilirmi fiyat ne kadardır tesekurler
Miyom tedavisi fiyatları için miyom sayısı, bulunuğu yer değerlendirilerek yapılacak miyom ameliyat planlanır.
Miyom tedavisi için illaki rahimin alınması gereklidir. Miyom ameliyatı dışında tedavi var mı
Hastanın yaşı, miyom büyüklüğü, sayısı ve bulunduğu pozisyona göre myomlar alınabilir veya rahim alınması yoluna da gidilebilir.
İyi günler 5 ay önce miyom için acik miyom ameliyatı oldum. Kontrollerde tekrar 2 adet 2 cm miyom olustugunu ögrendim ne yapabilirim.
Tekrar oluşan myomların boyutları küçük. 6 aylık ultrason kontrolleri yeterli
İyi günler rahim dışında 10 cmlik miyom oluştu. Doktorlar Rahim ve yumurtalık için alınmalı dediler yumurtalık alınmasını istemiyorum, Tavsiyeniz nedir hocam, Yaşım 52, teşekkürler
Yumurtalıklarınızın alınması kanserden sorunmanızı sağlayabilir Bu açıdan bir uygun bir tedavi olur.
İyi günler yaşım 32 iki defa hamileliğim 5 aylıkken düşük oldu. Rahimde 3 cm miyom olduğunu tespit edildi. Sorun olmadığını söylediler tekrar hamililelik için miyom alınmalımı.
"Rahimde myomun yeri önemli, 2 defa düşük olması durumundan hamilelik öncesinde tekrar değerlendirilmeli ve diğer düşük olmasına neden olan durumlara bakılmalı
Ankara'da miyom tedavisinde en başarılı doktor! Herşeyden önce miyomdan kurtardığı için doktoruma sonsuz teşekkür ederim. 25 yaşında karın ağrısı şikayeti ile gittiğim hastanede rahmimde miyom olduğunu öğrendim. Boyutunun çok büyük olması aklıma türlü türlü kötü senaryolar...
Hocam merhaba her miyom ameliyatında rahim alınıyor mu?
Merhaba ; Her yapılan miyom ameliyatında rahim alınmıyor... yapılan muayene sonucunda karar veriliyor. Geçmiş olsun.